top of page

Sikeresen lezárult a VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM Kft. gyakornoki programja

• a kedvezményezett neve: VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM Kft.

• a projekt címe: „VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM gyakornok programja Drégelypalánkon”

• a szerződött támogatás összege:  3.207.120,- Ft

• a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt bemutatása:

A VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM Kft. 2020. áprilisában 3,207 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program „Új gyakornoki program” című pályázati kiírásán. A Taron megvalósuló projekt 1 pincér gyakornok foglalkoztatására, és az ő munkavégzését szolgáló munkaeszközök, edények beszerzésére irányult.

 

A Várkapitány Étterem (vendéglő) 1996 óta működik társaságunk kezelésében. Cégünk közel 25 éves folyamatos működése során folyamatosan foglalkoztat alkalmazottakat. Az árbevétele az elmúlt években meghaladta a 40 millió Ft-ot, eredményes gazdálkodás mellett működve. Az étterem történelmi környezetben, Drégelypalánk központjában (az egykor Szondi György által védett Drégelyvár mintegy 5 km-re áll) található. Több, mint 10 éve folyamatosan végzünk gyakorlati képzést, az elmúlt években szakács és pincér tanulók részére biztosítunk gyakorlati képző helyet.

 

Az étterem alkalmas családok, cégek, turistacsoportok vendégül látására, de külön terem is rendelkezésre áll, akár étkeztetésére, akár prezentációk megtartására. Emellett az étterem esküvők, bálok, osztálytalálkozók, vállalati rendezvények, termékbemutatók megrendezésére is kiválóan alkalmas. A vendéglátás rugalmasságára jellemző, hogy az étterem kérésre kitelepül a megrendelő által megszabott helyszínre, kb. 300 fő ellátását téve így lehetővé. A Catering szolgáltatást akár a megye határán kívülre is biztosítani tudjuk, az ehhez szükséges összes eszközök rendelkezésre állnak. Az Étteremben megtalálhatóak a házias ízek, a nógrádi vidékre jellemző receptek alapján készült ételek. Saját honlappal is rendelkezünk (www.varkapitany.hu), ahol a vállalkozásról, az étterem szolgáltatásairól, partnereiről lehet információkat találni.

 

Alaptevékenységéhez kapcsolódóan a VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM Kft. a létszámának bővítését, valamint az eszközfejlesztési elemek megvalósítását tűzte ki célul a projekt keretében. A projekt 1 fő pincér, valamint az ő munkáját támogató vállalati gyakornoki kapcsolattartó (a vállalkozás üzletvezető alkalmazott) foglalkoztatását foglalja magában.

 

Az átalányalapú elszámolás keretei között a munkavégzéshez szükséges eszközök (berendezések) beszerzése, valamint a kötelező nyilvánosság biztosítás tételeinek beszerzését valósította meg a VÁRKAPITÁNY ÉTTEREM Kft.. A projekt megvalósítását megnehezített a COVID19 járványhelyzet, de végül problémamentesen zajlott le a 6+3 hónapos foglalkoztatás.

 

Beszerzésre kerültek olyan kis- és nagyértékű eszközök, melyeket a gyakornok a napi munka során jól tudott használni. A Gázzsámoly, Vízlágyító (automata), szeletelőgép, Mélyhűtő láda üveges, botmixer 37 literes fazék és indukciós lap beszerzésén túl megvalósult a 2 db kávégép (kisgépek) és étkészletek beszerzése is. Az étkészleteken belül lapostányérokat, csemegetányérokat, mély leveses tálkákat, valamint kanalakat, villákat, késeket, kávés kanalakat, merőkanalakat szerzett be a cég.

 

A projekt eredményeként a gyakornok munkaerő-piaci esélyei jelentősen javultak, alkalmassá vált arra, hogy akár a vállalkozásnál, akár az ország bármely vendéglátóipari vállalkozásánál hosszú távon megállja a helyét a szakmában.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

• a projekt befejezési dátuma : 2020. október 31.

• projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-19-2020-00168

 

 

 

 

Kedves Vendégeink!

Bizonyára tudjátok, hogy a kormány rendelete alapján éttermünk zárva tart. Azonban a tavaszi módosításokhoz hasonlóan, a következő megoldásokat ajánljuk nektek.

1. A napi menüztetést és étel rendeléseket továbbra is vállaljuk, házhoz szállítással (akár új vendégeknek is).

2. Akik itt az étteremben szokták a napi menüt elfogyasztani, ők jelen helyzetben becsomagolva, elvitelre tudják csak kérni. A menü osztása 11-13 óra között lehetséges, ezenkívül zárva vagyunk (kiszállítás 11 órakor).

Természetesen vállaljuk a megadott időpontot kívül is sültes tálak, frissensültek elkészítését. Ebben az esetben, kérjük telefonon hívjatok bennünket.

Türelmet kérünk ebben a nehéz időszakban, igyekszünk minél hamarabb visszatérni a megszokott kerékvágásba.

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

 

Üdvözlettel, az étterem csapata

Tovabbi információ: +30 221 0931

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
korlatozasok.jpg
bottom of page